Opleiding

Dok4 kan kandidaten goed opleiden naar en binnen de techniek. Hier zijn we in januari 2011 mee gestart en zien dat ons concept door ‘praktijktheorie’ toe te passen werkt bij diverse partner bedrijven. Hoe we dit doen:

A,B,C,D Het indelen en opsplitsen van taken en talenten maakt dat de performance en inzetbaarheid vergroot worden. Wat de letters betekenen en de methodiek er achter? Zouden we dat middels een uitgebreider contact aan u mogen toelichten?

Dok4 is ingericht op doelgericht opleiden met ‘vaktreden’. Een leercyclus waarbij we doen wat nodig is! Door een heel persoonlijk traject, waarbij opleiders, bedrijven en kandidaten kunnen zien wat de voortgang is hebben alle partijen overzicht in het proces. Zelf zijn wij erg enthousiast over dit digitale leer-volg systeem wat we catch24 hebben genoemd.

Omdat opleiden de kern is van onze activiteiten hebben we ook een breed cursus aanbod: Tekeninglezen, meetmiddelen en programmeren zijn maar enkele voorbeelden. Wij willen dat medewerkers hun capaciteiten vergroten zodat, zijzelf, het bedrijf en de klant de resultaten gaan zien van het maximaal benutten van je talenten. Wij geloven dat ook u daarmee dé Kampioen kan zijn in uw sector.

4